Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31.1.13

Den sidste dag, i den første måned

En lille fredfyldt tanke, der kun bliver afbrudt af en række nys. Et par opgaver på computeren, som bliver til side sat til fordel for en sprudlende hovedpine, solens skarpe solstråler der bliver udelukket bag et nedrullet gardin, et måltid mad der bliver erstattet af et par kost-tilskuds, vitamin og hovedpinspiller. En tallerken der bliver stillet ved siden af håndvasken, uden at blive vasket op. Opsat hår, som trænger til at få ført en hårbørst igennem, make-up der ellers gerne måtte blive påført, tre-lags strømper, hvor af at det ene selvfølgelig er et skrigende par lyserøde hygge-sokker; en iskold krop, under en indtil-videre dejlig behagelig dyne, med paradise hotel afsnit foran mig, og en mor der netop har købt vitamin water og toffifee. Så er det hele alligevel bare lidt okay.

30.1.13

Kære 15 årige mig

Jeg har efterhånden set denne film utallige gange, siden den blev lagt ud for første gang rundt omkring, for et stykke tid siden (men blev slettet igen). Og jeg sidder med samme rystende følelse i kroppen, hver eneste gang. En kampagne film, som virkelig får en til at tænke tingene igennem, og tænke over, at det kan ske for alle og enhver. "Kære 15 årige mig, du har travlt med at være fuld af liv, og det er ligesom det skal være, men jeg vil gerne ha' at du i rigtig mange år, bliver ved med at være fuld af liv."

Kære moster. Den her film var til dig, da du var 15. Jeg ville ønske, at du havde set den..

Bliv ved med at være fulde af liv.

It freezes

En tidlig morgen med et to-cifret tal minus grader, i det is-kolde Nordjylland, synes jeg at det sne frosne landskab var alt for smukt, til at lade være; jeg trodset den bidende kolde kulde, og iførte mig gummi støvler, og med kameraet i hænderne. Billeder bliver altså bare ikke de bedste, når man ingen tålmodighed har, og ens fingre er koldere end de dybt frosne pølser, der ligger i fryseren. Men én ting er sikkert; det er så smukt, når vejeret sniger sig helt ned, på så koldt et niveau, at der kommer krystal skinnende, hvidt dækken, på de kølige overflader.

28.1.13

Something new

Endnu engang væltede der en lækker pakke ind af døren, fra Billigvoks.dk. For et stykke tid siden lavede jeg et indlæg omkring at de netop nu havde gjort det muligt, at man kunne købe mascara hos dem - til vanvittige billige penge! Og inden for det seneste stykke tid, har de fået lavet deres udvalg større. Jeg tror aldrig at jeg kommer til at købe en mascara i Matas, til over 100 kr igen, når billigvoks, er begyndt at sælge dem til under 80 kr. Tjek deres store udvalg af mascara fra både maybelline, MaxFactor, L'Oréal og Elizabeth Arden, lige her.
Udover mascaraen fra Maybelline, som iøvrigt kan købes lige her, til sølle 59 kr. Var der også endnu en lille essie lak til den efterhånden voksende samling; og så i den fineste "a crewed interest" lyserøde farve.

22.1.13

Jagten

Allerede da jeg sad til premieren på "Marie Krøyer", var jeg dybt opslugt af traileren til Jagten, og fik med det samme øjenkontakt med Nicolaj, hvor vi begge bare udstrålede "dén skal vi bare se", fordi at de havde formået at lave en trailer, som virkelig fangede ens opmærksomhed og lysten til at betale for at komme ind og se den. Fire dage efter premiere dagen havde vi fået bestilt billetter til filmen; hvilket var ret heldigt, for hver eneste sæde, i en af de største sale i Biocity i Aalborg, var optaget. Optaget med folk der var forventningsfulde, og havde købt læssevis af popcorn, fordi at nu skulle de se Thomas Vinterbergs, Jagten. Folk der var rystet, følelsesladet, og fik rykket godt frem af deres agressive sider. Jeg fik det ene chok efter det andet, den ene rystende følelse i kroppen, der kun forsvandt kortvarigt fordi at der kom en sørgelig og rystet scene, indover; og jeg var bestemt ikke den eneste. Veninde parret der sad ved siden af mig, tørrede mascara af kinderne, imens mange af salens kvindelige køn, sågar råbte ord som "forpulede kælling" og "forbanede idiot", i samme øjeblik som de fandt lommetørklædet frem. Den er fyldt med mening, rystende sandheder, og vanvittige gode skuespillere. Og jeg er så uendeligt glad for, at jeg hev 2 timer ud af min kalender en søndag aften, for at bruge den i Biocitys sal 2, for endnu engang at se en dansk film, der formår at gøre det så godt, at det er rystende.

Hadet breder sig; og løgnen vokser sig større. 
Lucas (Mads Mikkelsen) er en 40 åriget fraskilt mand, som bor i et stort hus for sig selv, med sin trofaste og meget lydige hund, Fanny. Lucas har fået arbejde i den lokale børnehave, hvor han er den absolutte ynglings mandlige pædagog, som vil lege ta' fat, med alle de energi fylde børn, i børnehavens have. Lucas' bedste ven, er Theo, som har datteren Clara som er blevet håbløst børneforelsket i Lucas. Hun laver en hjerte perleplade til Lucas, går ind i pude rummet og giver ham et harmløst lille kys på munden; hvortil Lucas må forklare Clara at man kun kysser sine forældre, og derfor er det også dem der skal have perle-hjertet. En lille tilfældig løgn som i Claras øjne bare er en en straf for Lucas, fordi at han ikke ville havde hendes perle plade; Jagten viser hvor ekstremt slemt det kan gå, når en lille løgn bliver større, og går så vidt, at det betegnes som sandheden.

21.1.13

Aila Wang

Stoppede helt op da jeg faldte over overstående billeder af lille Aila, ved en tilfældig google søgning. Jeg har altid haft den holdning til små velklædte drenge og piger, at det jo helt klart er forældrene der har valgt at børnene skal rende rundt, i lige nøjagtig det sæt tøj; og denne gang var det da bestemt ikke anderledes. Slet ikke når en pige der ligner en på 3 år (ved ikke hvor gammel hun er) render rundt med chanel tasker, og er vildt mode bevist. Dog ved jeg ikke helt om det er forældrene, eller kære Hr. onkel Alexander Wang, der har smittet af på sin kære niece. Men én ting er sikkert; de øverste billeder er for dejlige, og se lige de nike sko. Aw.

20.1.13

Lav chokolade kage på 5 minutter

Chokolade kage? På 5 minutter..? Også i en mikrobølgeovn? That's right. En fremragende måde at få indtaget lidt ekstra unødvendige kalorier på. Eller bare hvis man har uimodståligt meget lyst til chokolade kage, og at dette er den eneste udvej. Selvfølgelig er den ikke en fremragende luksus kage, som hende fra klassen, altid havde med, når der var kage dag - Men den slukker lysten til kage, også smager den faktisk også ganske udmærket, og det bedste ved det hele; fem minutter. Generelt er jeg egentlig ikke så meget til chokolade kage, men man kan jo få øjeblikke, hvor hvilken som helst kage er god, også er det jo heldigt at portionen ikke er så stor. Også kan man jo tilføje noget ekstra, alt efter hvad man har lyst til? Måske vanilje sukker, chokolade stykker, eller en form for nødder? Det er jo helt op til sig selv. Måske det også ville kunne lade sig gøre, med andre kager. Hvem ved!

De 3 gange jeg har lavet sådan en kage her, har den fået omkring 2-3 minutter, i mikrobølge ovnen. Men man skal helt klart stå klar, for at holde øje med kagen -  Det går hurtigt.

Ingredienser; 

3 spsk mel.
3 spsk sukker.
1 spsk kakao pulver.
½ tsk bagepulver
1 æg.
1½ spsk olie.
3 spsk mælk.

18.1.13

Cool stuff, on coolstuff

Jeg ved ikke om det er trængen til det lidt anderledes, eller om det bare er dét, at gå i barndom igen; men coolstuff er og bliver altså en side, som jeg elsker at vælge ting fra. I helt vildt lang tid har jeg kigget på det barnlige frembrusende gigante lego-kasse hoved, og bare tænkt "jeg må eje det", hver eneste gang. Og nu blev det altså. Inde på Coolstuff.dk, har de en masse forskelligt lego-look a like agtige ting, feks. madkasser, drikkedunke, og de her lego kasser, som jeg tror er lavet i meningen om at det er til at opbevare lego i - men hvem siger at man behøver det? Hvis min lillebror stadig var daglig storforbruger af hans voldsomme lego samling, så havde jeg helt klart foræret den til ham, for sådan en kasse, burde næsten være fast inventar, iblandt lego samlinger. Jeg ved endnu ikke helt hvad jeg vil bruge min kasse til. Hvis den havde været lidt mere tæt i låget, havde jeg brugt den til at opbevare mel, cornflakes eller havregryn i, når jeg engang skal indvie mit helt egen køkken; bare fordi, at man kunne. Haha!
I pakken sammen med lego hovedet, gemte der sig også en anden, lidt utraditionel ting. Nemlig en gigantisk vingummi bamse, som er 88 gange så stor, som de helt normale små nogle, som vi er vokset op med, og er van til. Den gik rent hjem herhjemme, og havde en teenage-lillebror, med julelys i øjnene; også smager den faktisk overraskende godt også! Omenom.

Mit næste overvejende køb er i den grad, den lille chokolade fontæne. Jeg har en kærste som er helt facineret af de kære chokolade springvand; og ville være lykkelig for at give ham sådan en. Det er også en ret god undskyldning, for at få en selv, ikke? Måske det skulle være en valentines gave, som det jo efterhånden også snart er tid til at tænke på, hvis det er noget man går op i! Har I nogle ønsker, fra Coolstuff?

17.1.13

Be trained, be pink

Forleden dag bankede den efterhånden velkendte postmand på døren, med en pakke på 14+ kg. Jeg vidste med det samme, at det var mine allerede højt elskede og sprit nye håndvægte fra nordicfitness.dk, og skyndte mig at pakke den virkelig godt indpakket pakke op. Jeg har længe gået og tænkt på at købe et par håndvægte, som var på et tøse ordinært niveau, hvor selv piger kunne være med; og med det både lyserøde og lilla'e trio håndvægte sæt, fra mærket abilica fra nordicfitness, kommer man vidst ikke tættere på! Man får både 3 kg, 2 kg, og 1 kg håndvægte, også med 2 af hver, samt et fint stativ, til at opbevarer vægtende på. I'm in love. Er helt vild med mine små lyserøde håndvægte; også kan de jo bruges til alverdens træning, med hele kroppen!

14.1.13

weekEND

Hele weekenden har jeg endnu engang tilbragt i Frederikshavn. Nicolaj bor i Frederikshavn, og kører hver eneste dag fra hans arbejde i den by han faktisk bor i, hele vejen ud til mig, blot fordi jeg er her, og så ved at være i Frederikshavn om weekenden sammen med ham, synes jeg at vi supplere det ret godt; også er hans familie så uimodståelige søde, at jeg føler mig hjemme.  Weekendens billeder er taget i form af instagram, da jeg slet ikke har haft mit kamera ved hånden hele weekenden, da jeg har lavet noget hele tiden. 
Fredag kom posten med en pakke fra coolstuff, med lidt fjolle ting i, hvorefter jeg direkte tog til Frederikshavn, og tog med det samme ned og trænede med Christian og Nicolaj.
 De træner begge to med sindsygt tunge vægte og med et stramt program. Og imens de nærmest løb rundt, og var meget nøje med deres træning, snuppede jeg lige en tur på løbebåndet med fuld opskruet musik i ørene, og senere fandt jeg ud af at der var pole fitness stænger, inde i rummet ved siden af, så dét måtte jeg altså lige prøve. Og hold nu kæft, hvor er det hårdt, og gir' sindsygt god træning i armene. Specielt for sådan en som mig, som knap nok kan løfte mælken ud af køleskabet, og som er ved at brække knoglerne, bare det at nogle tager fat i min hånd. 
Med 3 timers søvn bag sig, var det tidligt op lørdag, og gøre klar til at komme til familie fest, i Nicolajs familie. Med et overlæs af lækkert mad, efterfuldt af et endnu større kagebord, legende børn, pakkespil hvor jeg løb om kap med svigerfar, om at få den sidste pak inden tiden var gået, og lige en kæmpe håndfuld af skønne imødekommende mennesker; 
 ..Efterfuldt af næsten 4 timers træning til kl. 01, hvor vi havde centeret fuldstændig for os selv - så var det absolut slet ikke noget problem at falde i søvn, den aften, med en ret okay følelse, i kroppen. Weekenden sluttede af på ingen bedre måde, end en tur i biografen for at se den absolut længe ventede film; jagten. Vildt god, og sindsygt meningsfyldt film, og får en agressioner og diverse følelser ud - og er der noget bedre, end at Danmarks bedste skuespiller er med i den? For udenom det felt, kommer man vidst ikke. Ahhh..

10.1.13

Fødselsdags giveaway

I en overdosis af sort/hvid indlæg, kommer der lige endnu et, med en lille opdatering omkring en konkurrence, som netop nu er igang på min facebook side "Daniella Horsmark". Præmien i konkurrencen er et gavekort på 250 kr. til Footway.dk. Og de eneste krav der er til konkurrencen, er at man liker billedet, og kommentere nedenunder hvad det er for nogle sko man godt kunne tænke sig at bestille, hvis man vandt. (Det er selvfølgelig okay at vælge nogle dyrere sko, og bruge gavekortet som en slags rabat).

Vær' med i konkurrencen, ved at gå ind på min facebook, og deltag lige HER.

Birthday girl

Min fødselsdag startede helt drømme agtigt, med en kæreste der lå ved siden af mig og vågnede kl 05.00 sharp. Han lagde sin arm hen over dynen ved min mave, imens han viskede "er du vågen?". Jeg er inde i en ufattelig dårlig søvn-periode, så med en træt krop, gemt godt under dynen, og hovedet lige tilpas behageligt lagt på hovedpuden, fik jeg lige nikket ja. Med en søvnig og lidt hæs stemme, samt sammenknipende øjne, begyndte han at synge en lille fødselsdags sang for mig. Idag er det Daniellas fødselsdag, og sørme ja, så kom dagen alligevel susende, med en voldsom fart.

Just a little detail around the neck

Hvis der er noget der er mange af, så er det hjemmesider hvor det er muligt at købe nogle af de ret fine butterflys. Jeg har været så heldig at modtage endnu en til lidt reklame her på bloggen, denne gang fra tieman.dk. Billederne er bare lidt just for fun, og butterflyen vil gå videre i Nicolajs skab, hvor han er ved at ha' en god samling, af de fine sløjfer. Jeg synes det er så flot med sådan en til outfittet, med en flot ensfarvet skjorte. På tiemans webshop er der både ensfarvet butterflys, to farvede (hvilket jeg aldrig har set før), også de mønstrede butterflys, hvor den butterfly jeg har modtaget, også går under den kategori.

9.1.13

Instagram glimt #6

1). Jeg har brugt uendelig lang tid på at kigge gamle albummer igen, og sætte billeder i rammer. 2). Jeg har været meget hjemme ved Nicolaj i Frederikshavn, hvor jeg så julekalender og hyggede med Marius. 3). Jeg kastede mig ud i projektet, at lave en kransekage. Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en før, og vidste ikke hvordan det skulle gøres; derfor endte den sådan ud. Men det er okay, når folks kommentarer var, at den smagte bedre end dem man køber (og end den så ud.. hæhæ!) 4). Nicolajs far havde fødselsdag, og det skulle selvfølgelig fejres. Nicolaj og jeg havde lavet kransekage, og små kransekage konfekt stykker, også havde vi pyntet op i stuen med flag. Ih, elsker at se folk blive glade for overraskelser. 5). Jeg fik øje på mærket "miss etoile", og er allerede nu en lykkelig ejer, af den fineste kup af mærket. 6). Nicolajs mor havde lavet advents-pakker, til både Nicolaj og jeg. Den ene gang fik jeg 3x hellokitty strømper, søndagen efter fik jeg hello-kitty sutsko; hun må kende mig ret godt, efterhånden! 7 & 8). Nicolaj og jeg var endnu en tur i Århus. Vi ville begge gerne derned i December, og det er jeg glad for at vi nåede. Vi spiste curros, og købte forkælelse til os selv, imens alle andre stressede efter julegaver. Også var vi et smut inde og spise, med Nicolajs bror, Brian og hans kæreste. 9). Jeg har været oppe ved min søster og svoger, hvor lille David ville være med til at se Alene hjemme. Hver gang den (meget meget ulækre) store fugle edderkop kravlede henover skræmen, gemte han sig under tæppen, imens han stillede spørgsmålet "Er det egentlig ikke ulovligt, at ha' sådan en derhjemme?!". 10). Selvom snestorm er noget voldsomt noget, noget træls noget at komme rundt i, så kan man altså ikke komme uden om, at det er flot sådan et helt hvidt univers - Så længe at man altså bare ikke skal ud i det. 11). Min lillebror og jeg, dækkede lyn hurtigt et jule-bord. Han lavede de fineste bord kort, som selvfølgelig er lagt i gemmeren. Sådan noget er sjovt at se, om ganske få år. 12. Det tolvte billede, i den tolvte og afsluttende måned. Nytårs aften fejrede vi ved at spise fondue hjemme ved mig. Derefter ud til min søster og svoger i Nørresundby, for efterfølgende at køre til Frederikshavn, hvor vi var ved Nicolajs forældre og en masse af deres venner - de kunne allesammen "90 års fødselsdag" udenaf, og dét gjorde den altså bare lidt mere underholdende. Senere igen tog vi over til Nicolajs storebror, hvor der var 3 meget livlige drenge under 9 år. Vi blev ihvertfald virkelig godt underholdt, med bla. en acapella duet af Ankerstjerne og Rasmus Seebachs "1000 år" og lidt Michael Jackson moves. Talentfulde unger. Og til aller sidst stod den på byen, i 9900.

8.1.13

Birthday wishlist

De klassiske fødselsdags ønskelister rundt i blogland, har også fundet frem hertil. Det er egentlig ret trist at ha' fødselsdag 17 dage efter jul. Der er altid det samme problem med hvad man skal ønske sig. Så den lille collage her, var egentlig et større projekt, der satte tankerne igang om hvad man har gået og tænkt og sagt det sidste stykke tid, som man godt kunne tænke sig. 

"Tea for one" tekander, er noget jeg har kigget på i efterhånden lang tid nu. Selvom jeg slet ikke drikker te, synes jeg bare at de er så fine. Og en med et disney motiv, eller et andet fint et af slagsen, ville bestemt ikke gøre den mindre fin, tværtimod. bukser. Man kan aldrig ha' for mange bukser. 101 dalmatiner kruset fandt jeg tilfældigt på disneystores hjemmeside, og faldte pladask for det. Da jeg var mindre var jeg den største dalmatiner pige, og fik altid gaver hvor der var prints på, og stoppede altid op, når jeg så en hvid bamse, med sorte pletter. Ih, jeg må ha' fat i sådan et krus, på et tidspunkt. Endless light lysestagen er så fin, med dens ialt kun 9 små stearinlys, som kommer til at se ud som om, at de fortsætter i evigheder. Korte converse og ballerina sko er jo nærmest et must til sommer, når man skal rende rundt i shorts, og bare ben. Iphone cover og uret synes jeg er ret fine, og har længe gået og kigget, på faktisk begge dele. Sidst men ikke mindst; Nike free run trænings sko, har jeg kun hørt godt om, også ser de uimodståelige lækre ud. Og lidt lækkert trænings udstyr, må næsten være det sidste store puf, til at for alvor at komme igang.

Det sidste af December

Det glitrende jule-eventyr er allerede pakket væk, i store kasser. Hos os er det en tradition, hvis man kan kalde det det, at det bliver pakket ned, nytårsdag; for som min far siger "man kan ikke både slutte og starte et nyt år, med at fejre jul", og på sin vis, har han jo faktisk ret. Dagen før, pakkede jeg alle tingene ned, ting efter ting, nisse efter nisse. På en måde synes jeg egentlig at det var meget rart. Jeg synes hurtigt at julepynt kan få det hele til at se uoverskueligt og rodet ud; men det er bare så hyggeligt. Jeg kunne heller ikke dy mig, og lod altså juletræet stå, bare lidt endnu, med de fine røde, glitrende kugler, og skinnende lys. Som det stod der, var det bare så eventyrs agtigt - fuldstændig som de klassiske gode julefilm, fra Amerika.

Selvom at der var en voldsom snestorm der valgte at besøge Nordjylland den 23 December, behærskede Nicolaj, min lillebror og jeg, os en tur i Aalborg storcenter. Jeg fik købt to elskværdige kagedåser med de fineste disney motiver, som senere blev fyldt op med klejer og vanilje krænse, men inden hjemturen, besøgte vi lige sunset. Selvom vejret var voldsomt, gjorde det bare ét eller andet ved den sidste dag inden jul; det var hygge, på alder højeste plan.

Flere år skulle der til, før jeg fik taget mig sammen til at kaste mig ud i projektet; honningkage hus. Køn synes jeg egentlig ikke at det endte ud, men iforhold til hvor overraskende svært det egentlig er, er resultatet da meget godt. Min svogers søn var ihvertfald meget begejstret. "Det ligner heksens hus, fra eventyret", og dét har han jo ret i. 

Den længe ventede aften i December, blev fejret med min lille familie, tæt på, og læssevis af flotte indpakkede gaver, familie billede foran kamera på stativ, og en selvudløser fjernbetjening i hånden, og et væltede juletræ; længe leve elektroniske juletræslys. Vi spiste massere af mad, grinte og ventede længe på den alt for lækre ris'ala'mande, imens der blev drukket sodavand af rødvinsglas, og imens min lillebror fortsatte med at spise mere rødkål, end han spiste kartofler. - og det hele var med til at gøre det til den jul, som endnu engang var en af de bedste.

7.1.13

Hjemlighed

Jeg tror der er mange piger der kan nikke genkendene, hvis jeg siger at jeg nok ikke er den eneste der går og små tænker lidt over, hvordan man mon kommer til at bo, når man engang skal til at skabe sit eget hjem. Mine forældre er meget til mørke møbler, og til det orginale gammeldags træ-look, hvilket nok bare har gjort at jeg på en måde har fået for meget af dét, og vælger at gå i en helt anden retning. Ikea er jo en klassisk vinder, og ærligt forstår jeg ikke helt de folk, der bare hader butikken, fordi at "alle kommer til at bo ens". På en måde er det jo ganske rigtigt ja, men det gælder jo bare om at være kreativ, og blande nogle forskellige ting sammen - Der er jo ingen der siger at man skal købe hele ens indbo, i det store varehus. Overstående har jeg fundet en masse ting, fra nogle forskellige sider. Sofaen, sofabordet, sko reolen og skabet er alt fra Ikea, og resten er både fra Lisbeth Dahl og Lene Bjerre, som begge to laver de absolut aller fineste detalje ting. Med lidt forbrugskunst skilte rundt omkring, som jeg er fuldstændig besat af; en strejf af både gammelt og nyt, indblandet med nogle af de ting som der vil blive tilføjet for at Nicolaj ville kunne føle sig hjemme, uden at blive kvalt i det alt for sukker søde, og bleget af det hvide univers, så tror jeg det er ved at være en god blanding, af hjemlig følelse.

6.1.13

Jul på Voergaard slot | 2

I starten af December måned, én af de dage, hvor landskabet i Nordjylland var fyldt med det hvideste snelandskab, der dækkede den mørke grønne, ellers altid fine græsplæne, og som gjorde ens fødder så kolde, at det nærmest ikke var til at holde ud, kørte Nicolaj og jeg atter en tur på slots besøg, inde bag den store bunke af nøgne træer; lige der bag ved, hvor Voergaard slot, gemmer sine røde murstens vægge, og historier om Ingeborg Skeel, og blodpletten.
Det er som om at det nærmest er blevet en lille tradition, at besøge det eventyrlige slot, både i sommermåneden hvor der er middelalder dage, og dér, lige i starten af December, hvor de har pyntet det hele op til jul, lige som i de dage, hvor slottet var beboeligt. Jeg ved ikke om det er deres store arbejde, med de frivillige der er klædt ud som Skygge Krumpen, og diverse mennesker, som bare gør det så pokkers livagtigt, eller om det er historien bag det hele, minderne jeg har fra da jeg var helt lille, hvor vi sad og spiste madpakker udenfor, eller om jeg bare lige er inde i et moment, hvor jeg synes at det er vanvittigt spændende, at følge med i, hvad der skete lige dér, for mange år tilbage.
Som der faktisk er blevet malet i loftet, i det øverste rum, i højre tårn, hvor blod pletten efter en ung gravid tjeneste pige også er at se, står der "Hans liv må jeg øde. Før mit slot han forlader, på det han ej for andre mit storværk gentager", fordi at Ingeborg Skeel eftersigende, skulle ha' skubbet bygmesteren i voldgraven, for at han ikke ville bygge et slot, magen til hendes. Rygter som at hun skulle ha' pisket hendes første og eneste søn til døde, mishandlet flere at hendes tjeneste piger, og en enkelt en mand på slottet skulle ha' fået hugget sine arme af, efter at ha' stjålet lidt brænde, fra hendes ene skov. Det hele er et spørgsmål om ens tro, til det der bliver fortalt. Men én til er sikkert; det spørger på Voergaard slot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...